ОШ "Диша Ђурђевић"

Лазаревац

Главни мени

 1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Ученички парламент

Парламент ученика почео је са радом школске 2005/2006. године и ове године наставља са својим радом. Парламент се бави ђачким проблемима.Чланови Парламента ће на разне начине покушати да реше проблеме ђака ове школе. Ученици који су у парламенту заступају интересе ученика и решавају евентуалне проблеме. Задатак парламента је да разматра успех и владање ученика, да помаже преношење информација ученицима, да учествује у реализацији неких од активности које школа реализује. Претходних година, осим разматрања успеха и дисциплине ученика, Парламент је организовао и реализовао забаве за ученике, учествовао у акцијама сређивања школског дворишта, учествовао у планирању екскурзија, преко свог представника учествовао у изради Развојног плана школе, давао конструктивне предлоге за побољшање рада школе, помогао реализацију прикупљања новца за операцију ученика школе.

За школску 2021/2022. годину задаци Парламента ученика су:

  1. Разматрање резултата учења ученика и предлагање мера за побољшање тих резултата;
  2. Учешће у организацији и реализацији неких школских активности;
  3. Организовање минимум једне акције хуманитарног карактера, по сопственом избору;
  4. Учешће у обележавању значајних интернационалних празника (Међународни дан толеранције, Светски дан детета, 1. децембар – Дан боребе против СИДЕ, Међународни дан борбе против расне дискриминације и сл.);
  5. Активно учешће у реализацији активности предвиђених у Посебном протоколу за заштиту ученика од насиља;
  6. Организовање дежураства ученика седмих и осмих разреда;
  7. Праћење рада одељења – успех, дисциплина, уредност учионице, награде и похвале и сл, како би се организовао избор најбољег одељења.

У току школске 2021/2022. године, поред редовних активности, Парламент ученика ће по потреби организовати и састанке са наставницима различитих наставних предмета, на којима ће се разговарати о питањима у оквиру предмета који наставник предаје. Ученици ће имати прилику да наставницима постављају питања и дају сугестије, а наставници ће ученицима моћи да приближе предмет који предају на начин другачији од уобичајног.

План рада Парламента ученика

 

 

 

 

 

 

 

Бројач посета

416665

Јавне набавке