Главни мени

 selfie

 БЕЏ СЕЛФИ

  1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Љубица Грујић, Ђак генерације

ljuba2
 
           Имамо ту част и неизмерно задовољство да вам представимо нашег Ђака генерације, Љубицу Грујић, која је изабрана и за Ђака генерације у Музичкој школи ,,Марко Тајчевић". Она се определила управо за ову Средњу школу, успешно је положила пријемни, а ми јој честитамо и желимо пуно среће у будућем школовању.
            Са вама делимо текст Љубине разредне који је посвећен управо њој. 
 
             Ђак генерације, Љубица Грујић
 
             Наша Љуба је по много чему посебна. Она је виртуоз на клавиру, прави познавалац књижевности и језика, заљубљеник у знање и културу, али она је, најпре, изузетно квалитетна особа. Ретко се срећу ученици који су спремни да се једнако добро посвете свим школским предметима, а она, иако неки предмет можда воли мало мање, никад себи не би допустила да неку обавезу не изврши на време или да било како буде неодговорна према неком предмету. 
          У њеним очима увек је блистала жеља за знањем, у којој се, опет, преливало море маште и дубоке унутрашње запитаности о сопственом месту у овом свету. Љуба је прави креативац, уметник. Особа која види својим осећањима, која чује својим поступцима, која разуме туђим погледима, која уме да доживи свет, онако, другачије. Она се креће на нитима својих мисли, желећи да помогне другима, да буде, пре свега, добар пријатељ, а онда и добар ученик који увек поштује наставника и ауторитет школе. Када сретнемо овакве ученике, ми знамо да је наша будућност у сигурним рукама.
           Много тога би могло да се истакне када се говори о Љубиним успесима, она плени својом музикалношћу на свакомтакмичењу на којем се појави. Број њених освојених награда се мери десетинама награда за ових неколико година.Њенапосвећеност српском језику нашој школи донела је незапамћен успех ̶ треће место на Републичком такмичењу! Њене оцене нижу се као по запамћеном реду, сваке године, петице једна за другом. 
       Међутим, најпосле, треба истаћи да је Љуба изврсна ћерка, понос својих родитеља, искрена, правдољубива, културна и радознала, а те се особине стичу управо у топлини родитељског дома. Мени, као дубоко дирнутој разредној, остаје само, да сеЉуби захвалим на бескрајном поверењу које ми је посветила, на дивним успоменама које смо заједно проживеле и да јој пожелим да на даљем путу свог живота ниже успехе и остварује снове и да буде радосна као дете које је некада давно ушло у моју учионицу.
            Љубо, срећан ти пут.
                                                                                                                                                                   Твоја разредна, Ивана

Богдан Нешковић, носилац Вукове дипломе

bogdan

 

          Изузетно нам је драго да поред Ђака генерације, имамо и још једног носиоца Вукове дипломе, Богдана Нешковића који се предано трудио да се истакне на часовима током претходних година. Са вама делимо текст Богданове разредне који га одлично описује, а ми му честитамо и желимо све најбоље у наставку школовања. 

          Богдан Нешковић, вуковац

     Ја сам као разредни старешина веома поносна што је Богдан Нешковић мој ђак. Његови успеси на такмичењима из енглеског језика и интересовање да буде што бољи су за похвалу. Али Богдан није само такав из енглеског језика. Вредан је , упоран и амбициозан на сваком часу. Одрастањем био је опуштенији, слободнији и могао је да прихвати да некада погреши, као и свако дете. Изненађење за све нас је био његов нови фриз. Одушевила сам се како му стоји. А тек кад сам чула да је кренуо на фолклор. Кошарка му је омиљени спорт али фолклор значи нова дружења и нове другове.Богдан је добар друг. Хоће да помогне, неће да тужи и хоће да подели. Зато је између осталог и прва љубав другарице која с'њим дели клупу осам година,љубав која још траје. Време проведено са Богданом обогатио ме као човека и наставника. Он је за мене "први међу једнакима".

         Желим му да рашири крила и полети по свету који га чека ван наше школе, да испуни све своје снове, а ја ћу као његова разредна увек бити ту за њега.

                                                                                                                                                   Твоја разредна, Александра

Огњен Нешковић-спортиста генерације

ognjen

 

          Наш велики и добри дечак дошао је у наше одељење у петом разреду. Увек лепо васпитан, једно време је био повучен док се није отворио и нашао много другова. Вредан, интелигентан, а и спреман да помогне, подели, подржи. Посебно сам поносна што је поред школе нашао времена и за спорт и активно се бавио фудбалом нижући награде и медаље једну за другом. Спортска борба га је учинила слободнијим и отвореним у комуникацији. Зато га са радошћу проглашавамо спортистом генерације 2022/23. године. Желимо му да буде успешан, остане поштен и добар као што је и сада, и да му голови увек погађају право у центар.

                                                                                                                                                 Твоја разредна, Александра

Упознај различите професије

Наши осмаци налазе се пред важном животном одлуком, да изаберу средњу школу и своје будуће занимање. У оквиру програма "Упознај различите професије"-Професионална оријентација ученици имају прилику да се и кроз реалне сусрете упознају са различитим професијама.

Опширније...

Светски дан Рома

Светски дан Рома је обележен 7.4.2023. године у ИО у Медосевцу. То је дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима са којима се Роми свакодневно суочавају. Уценици су овом приликом научили која су обележја Рома, како изгледа њихова застава и како гласи химна.

thumbnail3    thumbnail4    thumbnail5

Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,

Право на бесплатне уџбенике имају ученици из породица корисника социјалне новчане помоћи, ученици који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, као и ученици који су у породици 3. или свако наредно рођено дете, под условом да су сви у систему образовања и васпитања.

Опширније...

Бројач посета

522359

Јавне набавке

skola

Календар рада

за школску 2023/24. год.

                                                                                                                   euprava

img 138207

 

New Picture(1)

 zuov

 zvkov

 

11

 

New Picture

star2Screenshot 2017 10 12 00 05 13 1
Screenshot 2017 10 12 00 37 30 1
Screenshot 2017 10 12 00 32 06 1
Screenshot 2017 10 12 00 34 25 1
Screenshot 2018 10 31 18 14 00 1 1
Screenshot 2017 10 11 23 32 09 1
Screenshot 2017 10 11 23 34 35 1
Screenshot 2017 10 12 00 16 38 1
Screenshot 2017 10 12 00 17 28 1