ОШ "Диша Ђурђевић"

Вреоци, Лазаревац

Главни мени

 1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Ко је то херој?

Желимо да поделимо са вама писмени рад наше ученице шестог разреда, Јелене Јеринић, који је посвећен тренутној ситуацији у нашој држави. Многе ствари су забрањене, али креативност и лепа реч нису! Уживајте!

 

Ко је то херој?

         У сваком времену постоје хероји, о њима смо слушали од малих ногу. Причали су нам од куће, у школи, слушали смо на телевизији.

           Данашње време има другачије хероје. Чини ми се да то нису више појединци чије име бих гласно изговорила. Данас су то сви људи који брину о нама. Наши старији и ми, деца, јесмо заштићени и о нама брину други. Често се нико од нас не запита и не размисли да и ти други имају своје старије и своју децу, али имају посао који је некад важнији од тога. Нису то само лекари и медицинско особље које више и немају радно време. Вероватно не знају ни који је дан док прегледају, слушају и молбе и грдње, док се труде највише што могу. То су данас сви радници у трговинама који љубазно и културно обављају правила, по сто пута дневно и за сваког посебно. То је полиција и војска која мора да дежура много дуже јер има оних који су паметнији од овог вируса. То су радници у комуналном предузећу који дензификују и перу улице да бисмо били заштићенији. То су рудари које нико од нас не пита што путују јавним превозом. То су пекари, произвођачи хране, радници у млину који пшеницу мељу у никад већим количинама. Одајем поштовање и пољопривредницима. Њих сетва не пита за године и вандредно стање.

           Живот не зна и не сме да зна за вандредно стање, а ми га имамо захваљујући свим херојима данашњег дана. Ваљда ћемо и када све ово прође наћи начин да им се захвалимо. Како ко може и уме. За њихову снагу, људскост и пожртвовање.

Јелене Јеринић

Бројач посета

318959

Јавне набавке