ОШ "Диша Ђурђевић"

Лазаревац

Главни мени

 1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Обавештења за ученике и родитеље

        Поштовани родитељи,

     Узимајући у обзир Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020/2021. години и резултате анкета према којима је већина ученика опредељена за остваривање образовно-васпитног рада непосредно у школи, ОШ „Диша Ђурђевић“ ће за ученике другог циклуса образовања организовати наставу према комбинованом моделу. Оперативно планирање је ослонац oвог модела ставило на поделу одељења на две групе, А и Б, у предметној настави.

     Наставу у истој смени похађају ученици 6. и 8. разреда, а ученици 5 и 7. разреда похађају наставу сваки други дан, такође у истој смени.

     Дневни ритам наставе уређен је тако што наставу похађа прва половина одељења, група А, понедељком, средом и петком. Друга половина одељења, група Б, исте наставне недеље по истом принципу наставу похађа уторком и четвртком.

     Следеће наставне недеље група Б похађа наставу понедељком, средом и петком а група А похађа наставу уторком и четвртком.

     Дакле, ученици похађају наставу у школи сваког другог дана.

     Ученици првог циклуса долазе сваки дан у школу. У одељењима првог циклуса има до 15 ученика.

 

     Надамо се успешној реализацији наставе у школској 2020/2021. години уз поштовање  прописаних мера и високог степана одговорности свих нас. Како бисте стекли основни увид у организацију часова у измењеним околностима, дајемо Вам упутства која требате да предочите деци:

 1. Присуство  настави подразумева да се ученици током боравка  у  школи  придржавају  мера  које  је  прописало  Министарсво  просвете,  науке и технолошког  развоја  (обавезно и исправно ношење маске све време боравка у школи, појединачно коришћење тоалета, редовно прање руку одмах након уласка у школу, незадржавање по ходницима школе).
 2. Часови трају  30  минута.
 3. Просторије се између часова проветравају и дезинфикују.
 4. Ђаци улазе у школу и у учионицу са заштитним маскама.
 5. У учионицу се улази тачно у време часа. Ако неко дође раније, не треба да улази у школу и стоји у ходнику, или испред учионице, већ остаје у дворишту и чека почетак часа. У случају лошег времена, деца улазе у зграду где чекају почетак наставе. У том случају морају да избегавају међусобне контакте, гледање мобилних телефона у групама, и свакако да држе прописано одстојање. Дежурни наставник ће контролисати да ли се мере поштују.
 6. Пре часа прати руке!
 7. Не задржавати се у просторијама школе по завршетку наставе.
 8. У случају и најмањих симптома обичне прехладе (кашљуцање, бол у грлу, цурење носа, повишена телесна температура) НЕ ДОЛАЗИТИ у школу,  јер ће дете бити враћено кући. Веома је важно да се овога придржавамо!
 9. Не долазити у школу у случају да ученик има у породици оболелог од вируса Ковид-19, или је био у контакту са особом  за коју је потврђено да болује од вируса Ковид-19.
 10. На настави ученик ће имати тачно место где ће да седи, док ће наставник бити на одређеној удаљености.
 11. Родитељи не треба да улазе у школу како би чекали децу да заврше са наставом, већ да то чине напољу.

Распоред часова за ученике од V до VIII разреда можете преузети ОВДЕ.

          Срећан почетак школске године и све најбоље!

                                

Бројач посета

358806

Јавне набавке