ОШ "Диша Ђурђевић"

Лазаревац

Главни мени

 1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Обележавање Међународног дана борбе против међувршњачког насиља

               Наша школа обележила је Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Као и сваке године, обележавамо га  последње среде у фебруару под називом „Дан розих мајица“. У планираној седмици организоваћемо различите активности и на тај начин промовисати превенцију и заштиту деце и ученика од насиља и дискриминације. Том приликом ћемо указати на: значај толеранције, емпатије, поштовања права и различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.

               Активности поводом обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља реализоваћемо кроз одржавање радионица, предавања и осталих активности које је у школи могуће реализовати због тренутне епидемиолошке ситуације.

             Наставнице Сузана Урошевић и Ивана Пантелић, педагог школе и чланови Ученичког парламента припремили су бројне активности радионичарског типа за обележавање овог важног датума за подизање свести и развоју толеранције код деце.

Прича о Дану розих мајица

                 Широм света се последњa средa у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршку дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама. Међународни дан борбе против вршњачког насиља се симболично широм света обележава последње среде у фебруару.

Педагог школе, Ивана Јовановић

Бројач посета

378690

Јавне набавке