ОШ "Диша Ђурђевић"

Лазаревац

Главни мени

 1

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
star23c gremlin1
IN OUT
спорт дрога
другарство насиље
љубав мржња
здравње алкохол

Обавештење

Поштовани родитељи и ученици,

Основна школа “Диша Ђурђвић” ће у складу са препорукама почети са радом 01.09.2021. године према I моделу који је назначен у стручном упутству. То значи да ће се за све ученике у Школи настава до даљих препорука локалне самоуправе одвијати непосредно у школи за све ученике. Час траје 45 минута.

Настава ће се одвијати према следећем распореду:

У матичној школи за ученике од I до IV разреда настава ће се одвијати у преподневној смени. Часови почињу од 7:30h. За ученике од V до VIII разреда настава ће се одвијати у поподневној смени. Часови почињу од 12:15h. Родитељи не улазе без позива ни у двориште ни у зграду школе, због посебних безбедоносних и епидемиолошких мера. 

У издвојеном одељењу у насељу Медошевац настава ће се одвијати у преподневној смени. Часови почињу од 7:45h

Надамо се успешној реализацији наставе у школској 2021/2022. години уз поштовање  прописаних мера и високог степана одговорности свих нас. Како бисте стекли основни увид у организацију часова у измењеним околностима, дајемо Вам упутства која требате да предочите деци:

 1. Присуство  настави подразумева да се ученици током боравка  у  школи  придржавају  мера  које  је  прописало  Министарсво  просвете,  науке и технолошког  развоја  (обавезно и исправно ношење маске све време боравка у школи, појединачно коришћење тоалета, редовно прање руку одмах након уласка у школу, незадржавање по ходницима школе).
 2. Часови трају  45  минута.
 3. Просторије се између часова проветравају и дезинфикују.
 4. Ђаци улазе у школу и у учионицу са заштитним маскама.
 5. У учионицу се улази тачно у време часа. Ако неко дође раније, не треба да улази у школу и стоји у ходнику, или испред учионице, већ остаје у дворишту и чека почетак часа. У случају лошег времена, деца улазе у зграду где чекају почетак наставе. У том случају морају да избегавају међусобне контакте, гледање мобилних телефона у групама, и свакако да држе прописано одстојање. Дежурни наставник ће контролисати да ли се мере поштују.
 6. Пре часа прати руке!
 7. Не задржавати се у просторијама школе по завршетку наставе.
 8. У случају и најмањих симптома обичне прехладе (кашљуцање, бол у грлу, цурење носа, повишена телесна температура) НЕ ДОЛАЗИТИ у школу,  јер ће дете бити враћено кући. Веома је важно да се овога придржавамо!
 9. Не долазити у школу у случају да ученик има у породици оболелог од вируса Ковид-19, или је био у контакту са особом  за коју је потврђено да болује од вируса Ковид-19.
 10. На настави ученик ће имати тачно место где ће да седи, док ће наставник бити на одређеној удаљености.
 11. Родитељи не треба да улазе у школу како би чекали децу да заврше са наставом, већ да то чине напољу.                                                                                                                                                                                                           Срећну и успешну нову школску годину жели вам колектив ОШ”Диша Ђурђевић”!

 

Бројач посета

401725

Јавне набавке